Egy link ára és értéke

Melyik link mennyit ér?

Egy link értékét legegyszerűbben a linket adó oldal PR értékének és az oldalon található linkek számának hányadosával jellemezhetjük.
Persze ennél a valóságban jóval árnyaltabb a kép, de ez a legegyszerűbb számszerűsítés.
Nagyon sokat befolyásol a link szövege, a linket adó oldal szövegkörnyezete is. És számít a linket adó honlap értéke, kora, témájának hasonlósága a mi oldalunkéval. Számít az is, hogy az oldalon belül hol helyezik el a linket (legjobb a tartalmi rész, legrosszabb a láblécbe biggyesztett, minden oldalra kirakott, ún. sitewide link).

A linképítés természetesnek hasson

1. A linkszövegek változatosak legyenek, ne csak kulcsszavakat tartalmazók.2. Magas minőségű linkek mellett megfelelő mennyiségű kis értékű link is mutasson honlapunkra
3. A honlap linkszaporulata is természetes ütemű legyen. Ha pl. 200 linket tervezünk, azt osszuk el mondjuk 5-8 hónapra.
4. A linkelő weboldalak nyelve legalább 90%-ban egyezzen meg a saját weblapunk nyelvével

Honnan érdemes linkeket szerezni?

A fenti ábra a linket adó honlapok típusa szerint mutatja meg: melyik link mennyit ér, illetve mennyi erőfeszítést igényel.

Amit még linképítés előtt meg kell tenni

A linképítés a keresőoptimalizálás fontos része, de nem az első lépése. A Google keresési eredmények első oldalára kerüléshez fontos, hogy a honlap SEO szempontjából is rendben legyen. Egy nem optimalizált honlapot linképíteni olyan, mintha az autóban behúzott kézifék mellett nyomnánk a gázt!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!